Hah!

Jitter och tittar på tredje avsnittet av Buffy, och en lärare där citerade just samma grej som Maja (mamman) citerar i första avsnittet av Pip-Larssons!

Det är nice. Jag tror jag kommer gilla Buffy!

I still have a thing for drummers.



I've still got it. Dan Flint, trummis i You Me At Six, är heeeeeeeeeeet. Det bästa är att jag nyss såg på en video med YMAS och första gången Dan är i bild och pratar har han mat i munnen. Maaaaaaaaaaaat. Jag älskar mat. <3 Jag och pappa åt vårrullar till lunch idag. De var goda, förutom att de var lite kalla helt random så vi var tvugna att värma dem lite till. Vad har  ni ätit? Jag vet inte vad jag ska äta imorgon men på fredag ska vi äta hämtpizza från Felinos. Jag har inte ätit vegopizza där, hm...jag kanske ska ta falafel istället. Felinos falafel är sjukt god. Och jag har ju ätit jättemycket pizza i sommar (alla Solitary Snape-söndagar med lunch på Blå Laguna!). Men imorgon ska jag ju inte till stan så då blir det förhoppningsvis Max! :'D

Okej, nu blev det lite mycket mat.

Men det är jättesvårt att hitta bilder på Dan! :(

Dock är dessa lite charmiga:



(förresten är det fint att han heter Flint i efternamn.)

You Me At Six



Jag tror det var Natha som tipsade mig om You Me At Six för några månader sen, och jag gillade dem direkt. Nu har jag inte lyssnat på dem på ett tag, men idag öppnade jag Spotify (wine <3) och bestämde mig för att lyssna på dem. Nu tycker jag ännu bättre om dem. Jag vet inte riktigt vad det är, men det är jättemysig, lite snabb musik, och fyllig på nåt sätt. Och /me likes söta brittiska pojkar som rockar.



I början av den här videon är sångaren lite läskigt lik Alex Gaskarth (sångare i All Time Low), haha.

Det känns som att de skulle vara mysiga att se live. Som ATL eller EM ungefär. Hoppas jag får göra det nån gång!

Snart dags!

Iiiiiiiiiiiiiiiiiih, snart drar jag!

I lördags var det avskedsfestis + firande av Matildas födelsedag (grattis igeeen!) med lite vänner från här och var. Det var jättetrevligt. Jag fick en avskedspresent också!

 

Det är svenskt godis, Kobbs Sörgårdste (som faktiskt är mitt favoritte efter Kobbs Himlagott! Kobbs är bäst), We Are Wizards (som Hanna vann på Expecto-auktionen för ganska mycket pengar, så en del av oss betalade lite av priset så nu fick jag den bränd. Vacker fildelning typ :D), en skiva med bilder på gänget och det jättefina kortet! Det är så fiiiiiiiiiiint! :'D

Idag hälsade jag på min klass, det var trevligt. De är så fina, jag kommer sakna dem jättemycket! När de hade programmering kände jag att jag störde lite så jag gick upp högst upp i Hus 5 och hittade Redoz. Det är tur att han går i NV09A, då vet jag att det finns nån snäll där. Annars känner jag ju ingen alls.

Jag hade egentligen velat peta på min nya klass, men jag såg dem aldrig, så det får vänta till nästa höst.

Ikväll var jag och syster hos Carro, hon flyttar tillbaka till Lund imorgon. Hon ska också bo i korridor nu. Niiiiiiiiice.

Imorgon ska jag upp tidigt och packa för fullt. Ska försöka få ihop att träffa folk en sista gång. Typ Esther, ska äntligen få tillbaka min Katherines, heheh. Förhoppningsvis Astrid också, och Natha och Hillevi tror jag! Får se om jag hinner med allt ;o men om jag packar så mycket jag kan imorgon så blir det tid över.

Hah, sen blev jag lite lycklig då jag tänkte ge tillbaka Pokémon Sapphire till Markus idag, men han sa att jag kunde ha kvar det ett tag till, vilket betyder att jag har både Sapphire, aLttP och Civ Revolution till flygresan! Hm, jag borde ta slut på laddningen på DSet så jag kan ha full laddning när jag åker...

Från Salem Till Castlegar!

Jag har gjort en blogg för min Canadaresa! Den är inte riktigt färdig men jag har börjat skriva lite smått.

Det är den bloggen jag kommer säga åt främst familj men er också att gå till om ni vill läsa om Canada osv. Jag kommer inte lämna den här bloggen för jag gillar den, men den nya är nog mer aktiv det närmaste året :)

Poncho!


Jag började på den här ponchon för mer än ett år sen, garnåtgången var lite galen så jag orkade aldrig göra klart den, men jag tog fram den igen för nån vecka sen, och den blev klar i fredags. Det är basically två rektanglar (ca 82x53 cm) man syr ihop. Det mesta är rätstickning, med lite inslag av slätstickning ibland. På den ena rektangeln följde jag mönstret (som jag hittade i mormors handarbetepärm) med randning, men på den andra var det väldigt random. Jag är väldigt nöjd, den blir mitt nya favoritplagg typ. Efter mina jumpsuits.

Idag ska jag på stickträff så då ska jag nysta klart mina härvor (har 5 kvar tror jag), och sticka på Matildas födelsedagssockor som jag failade och inte fick klart tills hennes födelsedag xO

Höstis!

Mitt fönster är öppet, det blåser utanför så det kommer in en lite kall vind lite då och då. Den känns höstig. Nu regnar det också iih <3 Jag älskar svensk höst. Synd att jag kommer missa den. Menmen. Idag fick jag min biljett. Mellanlandar i London, övernattar i Vancouver och flyger till Castlegar (eller Cancelgar) den 30e. Men jag har fortfarande inte fått mitt visum, vilket känns lite jobbigt. Det finns, för STS-Amanda har fått en kopia av det, men vi har inte sett röken av det i Salem. Vi skickade iaf en ny bankcheck som faktiskt gäller igår, hoppas det snabbar på saker.

Jag känner att jag borde börja packa snart. Det verkar som att jag kan ha med mig två väskor på alla flights iaf. Air Canada snel hest <3

Men bluuuh, nu börjar min fot bli kall.

Hm, eller jag vet inte vad jag ska ge detta inlägg för namn.

Sov hos syster yster natten till idag, det var nice! Vi bakade kanelbullar och havrekakor och sen såg vi på How I Met Your Mother. Idag joggade/gick vi 3 kilometer och sen träffade jag mamma i stan, vi fixade Forex, tyg, pressarfötter, kokbok till Richard och present till värdföräldrar (som jag borde maila igen heheheh :S). Sen började det regna massooooooooooor och vi blev jätteblöta när vi skulle gå till Södra Station, och sen fick vi stå på tåget. I Rönninge var det dock torrt, vi köpte glass, heh. Skulle egentligen gått på promenad med Maria men vi sköt upp det, vilket var ganska okej eftersom mina fötter gjorde ont som fan när jag kom hem. Nu borde jag dock städa mitt rum så jag kan sova. Jag dammsugade igår, så jag la upp massa grejer på sängen, så.

Totally awesome.

Jag har haft en väldigt awesome dag, hihi.

Saker på fefo roar mig. Jag gillar när det blir liv där, dock är det double facepalm-faktor på det och jag tycker lite synd om Crew.

Garnvindor is teh shiet.



Jag älskar garnvindor. Det är verkligen det bästa som finns. Idag var jag på stickträff på PUNKTmedis, och det var niiiiice. Jag stickar inget för tillfället, så jag tog med ett trassel och en härva garn. Jag köpte ju 14 härvor på outleten i Klippans Väfabrik, och härvor måste nystas. Jag hade lyckats trassla ihop en av härvorna och hade med den för att reda ut och den andra ifall jag skulle hinna klart. När Britt-Marie (bibliotikarie) såg min härva frågade hon om jag ville låna deras garnvinda. Jag blev asglad, för jag har velat ha en garnvinda jättelänge och har aldrig använt en, så det var fett awesome att pröva. Garnvindor är verkligen made of awesome. Det gjorde min dag.

Något annat som gjorde min dag, eller kväll kanske, var detta. Igår fick jag ett friend request på youtube och jag klickade på namnet för att se vem det var (jag tänker inte bli vän med random människor på youtube längre), och blev lite förvånad när det var Andrej, gitarristen i Solitary Snape. Det var en trevlig överraskning, han gör ju videos! Det är inte många jag känner IRL som gör videos.

Hur det ligger till på kilometerfronten
: Igår cyklade jag 20 och gick 1,7 till stationen, och idag cyklade jag 5 (fail, men jag hann inte, vaknade halv ett när jag skulle dra kvart i två!) och gick fram och tillbaka till stationen. Totalt blir det 33,4+20+1,7+5+1,7+1,7=63,5 kilometer!

Imorgon ska jag försöka gå upp tidigare, cykla (förhoppningsvis lite längre än idag) och göra saker jag ska göra (mamma har skrivit en lista). Så det blir väl bra ^^

Lite mindre gnälligt.

Som utlovat.



Japp. Detta är vad jag knarkar just nu. För några dagar sen (när jag höll på att defragmentera min hårddisk inför Kubuntu-installation, vilket inte lyckades så bra) letade jag upp våra två VHSer som vi spelade in alla avsnitt av Pip-Larssons på. Jag fick leta igenom alla VHSer, och hittade dem på sista stället av alla möjliga. Liksom, det fanns inga fler band att hitta.

Sen såg jag igenom allt på mindre än en dag, vilket i och för sig inte var så svårt, då det bara är 6 timmar långt alltihopa och jag hade ganska mycket tid att döda. Sen igår såg jag om första avsnittet, och när jag motionscyklade såg jag två till. Så det verkar som jag ser om det ännu en gång. Heheheh. Det börjar likna Lejonkungen-situationen jag hade när jag gick i trean (jag såg Lejonkungen varje dag efter skolan...).

Men jag har i alla fall bestämt mig för att bara se på Pip-Larssons när jag motionscyklar. Vår motionscykel är på översta våningen, och där har vi en tv, men bara en VHS till, och då är det ganska smalt utbud om man inte vill se på tv medan man cyklar (lyckas ofta välja dåliga tv-tillfällen, sen är det fett drygt att se på reklamkanaler också). I och för sig har vi ganska många VHSer, men inte mycket som jag har lust att se på så ofta. Förutom Pip-Larssons.

Igår började jag läsa boken som tv-serien baseras på, Kastrullresan. Jag vet inte riktigt om jag har läst hela förut, men jag har definitivt läst början.

Det roliga är att tv-serien är helt annorlunda från boken. Det är lite synd, för vissa grejer som är i tv-serien, typ karaktärer som är mysiga och så, känns det som att de skulle vara trevliga att läsa om, men de flesta såna grejer verkar manusförfattarna till tv-serien hittat på själva.

Det är jättemycket som skiljer sig, men egentligen stör jag mig inte så mycket på det. Till exempel är den yngsta ungen redan född i boken, i tv-serien föds hon i slutet.

Men ja. Det är fint i alla fall.

Bleh.

Jag tänkte vara jätteproduktiv innan och göra massa videos och skit eftersom jag inte har prövat kdenlive än. Men jag blev lite trött och sur, eftersom jag samtidigt jobbar på att få ljud att funka i tuxguitar, och ljudet inte verkar vilja följa med riktigt när jag försöker klippa i kdenlive. Gaaaaah,  /me blir sur. Denna dag har inte varit så awesome. Gick i alla fall och postade mitt hemliga paket, så nu har jag 33,4 kilometer. När jag gick lyssnade jag på WZRD's intervju med StarKidPotter, den var mysig. Dock har jag typ fyra minuter kvar på den. Kanske lyssnar klart senare ikväll.

Ska nog sova tidigt ikväll. Eller ja, så tidigt kanske det inte är längre, men innan tolv iaf. Ska upp tidigt och cykla på träningscykeln och sen iväg till stan för fika. Men innan jag sover ska jag nog se på lite vlogbrothers. Eller skriva ett till blogginlägg, bara för att jag haft idén i huvudet nu och den känns i alla fall liiiiiiiiiiiiite intressantare än mitt vanliga gnäll.

Kilometersamlande!

Jag känner mig lite hurtig för tillfället. Igår cyklade jag en mil på träningscykeln, och nyss cyklade jag två mil på den. Det kändes nice! Jag tänkte vara med på Marias quidditchutmaning, som pågår mellan igår och 31 augusti. Så nu har jag 30 kilometer :D Ska även försöka gå en promenad senare och posta ett hemligt paket 8)

Jag har ju ett mål angående min kondition, när jag kommer tillbaka till Tullinge Gymnasium och det är konditionstest ska jag klara rundan med en bra tid. Det är ju mer än ett år kvar tills dess, så det ska jag nog kunna klara.

Förresten sitter jag på Kubuntu nu! Skaffade det i förrgår och det är niiiiiiiiiiice. Förutom att ljudet dissar mig ibland. Har även skaffat Skype. Har inte riktigt använt det, vet inte helt hur man gör, menmen xD

Annars sitter jag och lyssnar på Obama Llama Song, bara för att liksom.

Lalalalalalalalalalalalala!

Igår åktes det hem från Skåne, kom till Rönninge typ 18.05, föräldrarna släppte av mig vid stationen och så åkte jag in till stan för grillis. Det var ingen som kunde tala om för mig hur jag skulle göra för att ta mig till parken vi skulle vara i, men till slut mötte Cykel, Ellen och Koppp mig vid Hornstull. Sen grillades det och allt var mys <3

Fick sällskap hem dessutom, gick med Maria till Södra Station, och när vi gick på pendeln lyckades vi gå på exakt där Li råkade sitta x) det  var trevligt, för hon skulle till Gnesta, så då fick jag sällskap hela vägen! :D

   

Idag ska jag mest chilla och försöka rensa min dator! :DD

Usch.

Tidigare idag var vi i Klippan och hälsade på min gammelmoster. Hon bor på något slags äldreboende där. Vi satt och pratade hos henne ett tag, sen gick vi och när vi gick ut sen la jag märke till en liten klisterlapp på porten.



Blä. Usch och fy. Jag blev bara så äcklad, så jag försökte riva bort den. Det gick inte så bra, för den var ganska ordentligt fastklistrad, men ändå.

It makes no difference what city I'm in.

Aaaaah, Greg Holden.

Imorgon åker vi hem, det ska bli nice. Ska på stick-/grillträff (får se om jag hinner med stickningen, det beror på hur tidigt vi lyckas komma iväg) på kvällen, får träffa fint folk! Sen på tisdagen ska jag börja jobba med operativsystemsbytet. Ska även byta tangentbordslayout från qwerty till Svorak, ska sen ligga i hårdträning så att jag kan skriva ordentligt så snabbt som möjligt. Då kan jag typa snabbt och bra i November, så går förhoppningsvis NaNoWriMo bra :P

RSS 2.0