Happy Birthday.

Idag är det ju Harrys, och framför allt den allsmäktige Jo Rowlings födelsedag. Jag är ju i Skåne, så jag kan inte fira "ordentligt", men jag kände att jag hedrade Jo lite genom att promota literacy idag. Vi gav ju mina kusiner böcker, jag uppmuntrade Mildred att lyssna på Häxan och Lejonet och sen läste jag Pettson för henne och Folke. Det var trevligt.

När vi åkte tillbaka till Billesholm åkte vi genom Lund, det var trevligt. Jag tycker Lund är en väldigt mysig stad. En av mina favoritbokserier när jag var mindre var Petrini-deckarna, som utspelade sig i Lund. Vi letade efter garnaffärer på eniro igår, och när det dök upp en i Lund på Lilla Fiskaregatan blev jag lite glad, eftersom huvudpersonerna bor på den gatan. Ska kanske läsa om den serien (och låna de sista böckerna i serien som jag inte har) innan jag åker. De är ju ganska korta så det bör nog inte vara svårt att hinna. Det skulle vara mys iaf.

Annars har jag lyssnat ganska mycket på Kid Down de senaste dagarna. De är så trevliga <3 De spelar på Stagedive eller vad det nu heter i Nykvarn den 22a, undrar om jag ska försöka ta mig dit. Hillevi och Natha snackade om att de skulle dit, så. Det skulle vara mys. Hah, de där Nykvarns-festivalerna har växt till sig!

Lalala.

Sitter och knåpar på min NaNoWriMo-planering. Det ska bli intressant, hoppas jag klarar det i år också!

Annars skickade jag just iväg ett mail till min värdfamilj. Läääääääääääskigt. Hoppas de svarar! Nu börjar det ju kännas lite nervöst, åker ju om mindre än en månad. Måste börja fundera ordentligt på vilka böcker jag ska ta med mig. Vet i alla fall att jag ska ha med mig mina John Green-böcker (förhoppningsvis får jag tillbaka Katherines och Alaska innan jag åker ;o), och Harry, a History, men allt annat är jag osäker på. Typ, Harry Potter. Jag kan ju inte ta med ALLA mina Harry-böcker, hur mycket jag än skulle vilja. Jag vet ju att de har ett bibliotek i Castlegar, om jag får lust att läsa HP kan jag ju låna dem på engelska. Ska försöka att få de andra böckerna jag tar med mig på svenska, så jag kanske tar med mig nån av de svenska HP-böckerna. Vet inte vilka dock. Kanske De Vises Sten, och sen min pocket-DH (på engelska då). Det kanske blir lagom, jag vet inte.

Jag tänkte sticka i Canada också! Jag tror inte det är så lagligt för mig att sälja saker när jag är där, så jag tror jag stickar mig ett lager och fixar hemsida och börjar sälja när jag kommer hem. Så kanske jag får ihop pengar till LeakyCon.

Om typ en halvtimma ska vi dra till min farbror. Det blir nice, får träffa mina små kusiner så att de inte glömmer bort mig medan jag är borta. 

Dumma bank, dumma ambassad.

Jag skickade min visumansökning för en månad sen, allt var klart och nice, men idag när vi var på Ven (ö mellan Skåne och Danmark där Tycho Brahe hängde ett tag) ringde Swedbank för att tala om att de skickat tillbaka pengarna för bankchecken eftersom den var ogiltig. Vilket betyder att den kanadensiska ambassaden i London inte har fått betalningen för mitt visum. GAAAAAAAAAAAAH. Dumma Swedbank :(

Så sen vi kom hem från Ven har det ringts till Swedbank, STS och sen ambassaden. Nu har vi skickat nåt mail också. Jag pallar inte om det blir något fel! >.<

Och Ven var rätt jobbigt, för när vi skulle ta båten från Råå sa de att den sista båten skulle gå från Ven 12.30 eftersom det var så blåsigt, sen tog det fett lång tid att komma till Ven, och när vi skulle åka tillbaka blev det värsta skyfallet mitt på vattnet och vi blev väldigt blöta.

Men jag fick i alla fall sova sen när vi kommit hem, vilket var niiiiiiiiiice. Jag älskar att sova. Och nu ska vi dra till Lund, middag hos faster! Hennes man är bankperson, han kanske vet vad vi ska göra.

Buhu.

Jag måste skaffa en MicroSD-kortsläsare. För den jag fick med mitt r4 verkar inte funka, och det stör mig. Och jag har mensvärk. Allt är så joooobbiiiiiiiiiiiiigt  :(

 Funderar på att köpa en SD-kortskonverterare, för då borde min dators SD-kortsläsare kunna funka. Ah, well.

Idag var vi på Väla (stort köpcentrum i Helsingborg), köpte trosor, BH, nytt MicroSD-kort, presenter till mina små kusiner (köpte Narnia-ljudbok till den äldsta och Pettson till den yngre. Asnice!) och lite andra saker. Det var ganska okej, lagom mycket folk där, men jag var astrött så det blev segt. Vi ska snart till min morbror på middag, det lär vara trevligt. Gillar bättre att hälsa på de olika familjerna för sig än att ha äckliga släktkalas. Då blir folk bara fulla och man hinner inte prata med alla. Det är fail.

Nu ska jag nog upp och dricka te. Det blir förhoppningsvis nice.

I hope we both die!

Hihihihi The Mountain Goats är nice <3

Sitter på min lilla säng hos mormor och morfar. Borde nog gå och sova snart! Jag vet inte riktigt varför jag gick in här, jag har typ inget att skriva. Eller jo, jag ska fixa en Linux-partition (sp?) till min dator när jag kommer hem så slipper jag den här Vista-skiten. Niiiiiiiiiiiice. Och imorgon ska jag maila till mina värdföräldrar! Det känns lite läskigt, imorgon är det en månad kvar tills jag åker.

Jag kanske borde skriva något intelligent här nån gång!

Uuuuuuuuuuuuuuuuh.

Alltså nyss var det en insekt som flög runt vid mitt öra och sen landade den på min hand. Det var SJUKT äckligt. Jag är inte direkt rädd för insekter, men om de kryper på mig är det jätteäckligt >.<

Hm. Gick in här för att skriva att jag känner mig så PMS-ig. Alltså jag brukar inte vara så gråtig eller nånting. Men nu, vafan. Jobbiiiiiiiiiigt.

Och fefo-chatten är fin. Bara så att ni vet.

Annars åker jag till Skåne imorgon. Och kommer förhoppningsvis inte hem för sent på måndag! 

Expecto-bilder hittade!

Japp, har nu laddat upp en stor del av dem på bdb och ansiktsboken, så att ni vet!

Ett långt Expecto-inlägg!

Tjoho! Jag kom hem från Expecto igår, saknar det jättemycket <3 Allt var så underbart, arr, prefekter, elever, stämning, mat <3 TOTALLY AWESOME.

Kom till lokalen den sextonde, i torsdags alltså, för att hjälpa till att förbereda lokalen. Vi bar bord och fixade, vi var jätteduktiga! Mitt i allt kom en städtant och sa att det skulle storstädas där under helgen. Det var extremt läskigt. Skulle vi behöva ringa runt till 120 pers och säga att vi skulle byta lokal eller att konventet var inställt? Vi var rädda, men som tur var kom Mats till vår aid och pratade med städtanten, fixade så att de skulle städa på onsdag istället, och sen gick han ner med oss till källaren där vi hittade massa koola grejer till dekorationen, bland annat en lång kedja som vi tog till Slytherins uppehållsrum, och tavlor som var väldigt Founders of Hogwarts-iga! Vi köpte mat från Taco Bar och åt tillsammans i Stora Salen.

Sen på fredagen kom det fler prefekter, vi fixade och donade, och det kom lite elever som behövde sovplats en dag tidigare. Vi kollade ljudet i Slytherins uppehållsrum, som också skulle tjänstgöra som wizard rock-rum på tisdagen. Tv4 ringde till Erik och Anna, de hade läst om Swedish Shortsnouts i KP och ville intevjua dem på Nyhetsmorgon den 21a. Det var väldigt charmigt. Vi (Solitary Snape) soundcheckade lite, sen när det var klart flyttades allt undan och vi dekorerade Slytherins uppehållsrum. Det blev superfint!

Lördagen var ju då The Day. Vi tolvtiden åkte folk för att slussa, sen kom det massor av folk! Minns när vi stod i köket och vi såg Martin och Dreaner komma med en hel skock med folk! Då kände man att konventet verkligen hade börjat. Vi fixade och trixade och jag sprang till Panduro med Elin för att köpa säkerhetsnålar åt Sean. Sen var det dags för Sortering. Alla förstaårselever och folk som skulle omsorteras ställde sig i bokstavsordning, och vi som redan var sorterade sen innan satt vid våra elevhemsbord. Det var jättemycket folk som skulle sorteras, och i början blev det jättemycket Hufflepuffs x)

Erik hade fått spela in elevhemsnamnen, så Sampo satt bakom filmduken på scenen och spelade upp ljuden. Det var party! När alla hade sorterats tog vi Slyth-prefekter in alla Slytherinare i vårt uppehållsrum och informerade om allt som behövdes informera om. Sen körde vi namnlekar, fast jag måste erkänna att jag inte riktigt hade koll på alla namn :/ men alla var jättetrevliga och det var supermysig stämning hos Slytharna. Sen var det dags för välkomstmiddagen, och jag drog på mig min balklänning från nian. Fick en del komplimanger för den, det var lite gulligt. Vi åt nachos och allt var allmänt mysigt.

Den kvällen satt vi prefekter lääääääänge i köket och tasslade om allt möjligt, det var riktigt mysigt. Det var också första gången jag hörde Rolf, Expecto-spöket! Det var vekligen sjukt läskigt.

På söndagen var det dags för Quidditch. Mina Slytherinare var aspepp i början och var riktigt duktiga i första matchen mot Slytherin (är stolt över Siri som lyckades fånga kvicken båda gångerna mot Hufflepuff, trots att Adam är ganska lång!), men efter ett tag var alla väldigt trötta och vi slutade som fyra. Efter Quidditchen var det middag och sen filmvisning, då satt jag i köket större delen av kvällen.

På måndagen var det diskussioner, och jag och Dreaner höll i fandomdiskussionen i Hufflepuffs uppehållsrum. Vi konstaterade att vår fandom är väldigt mysig. Det var allmänt mysigt. Hähä. På kvällen var det charader och mer mys, jag var ute och spelade Frys med folk från lite olika elevhem, superkul. Sen satt vi i Stora Salen och när klockan slog ett läste jag dedikationen från DH och vi segade ett tag. Tror det var den natten när vi satt och viskade vid pysselhörnan, Adam lät mig höra en Regina Spektor-låt som är superhärlig och allt var väl.

På tisdagen väckte jag Slytherinarna halv nio så de skulle ha tid att packa ihop sina grejor och flytta ut innan auktionen, så att wizard rocken skulle kunna flytta in. Vid frukosten försökte vi få igång så att vi kunde se Anna och Erik via tv4s hemsida, men vi missade dem precis. Tur att de fortfarande har det på sin hemsida och att jag spelade in det hemma! Det var också där nånstans jag råkade radera alla mina bilder från kameran, vilket var lite olyckligt, och eftersom det var jobbigt och jag inte sovit så mycket bröt jag ihop, men det var okej eftersom det fanns så mycket fina människor där att krama <3

Det var auktion och prisutdelning, jag missade det mesta av auktionen och hela prisutdelningen medan jag och lite annat folk förberedde wrocken. Till sista lunchen var det pastasallad, vi som skulle spela fick ta först. Stackars Dreaner och Jimmy vet jag hade problem att få i sig något.

Efter en hel del stressiga förberedelser och soundcheck kom folk in och Kreacher and Company började. Det var två av mina kära Slytherinare och de var jättesöta och duktiga, riktigt stolt var jag! Sen var det jag som körde som Krum Viddy, det gick ganska dåligt med spelandet då jag inte hunnit öva så mycket och min röst inte mådde så bra efter nästan en vecka av socialisering, men publiken var jättemysig så det var trevligt ändå <3

Sen var det Godde and the Snake eller om det var Won-Won and the Egos? Chriss, Won-Won och Sean Caspian var i alla fall på scen och körde. Sen nämndes Rolf och det var övergången till Swedish Shortsnouts, för de hade skrivit en Rolf-låt under natten. Den var verkligen sjukt bra, alla älskade den! De körde resten av sitt set och var jättecoola med Jimmy på trummor. Jag har alltid älskat Kortnosingarna, och med trummor utökades svänget vilket var alldeles underbart!

Efter dem var det Ginger and Moon, och jag sprang och bytte till kjol, sjöng med för fullt i It's Alright (jag tror den heter så i alla fall), min favoritlåt av dem, och sen var det dags för oss, Solitary Snape. Snabbt igång med Fenrir, vilken verkade ganska omtyckt! Vi var verkligen SKITBRA, hörde att det var vår bästa spelning ditills, och det kändes verkligen så. Det var askul att spela, och det var totally awesome när Drean slog sönder sin ukulele, men läskigt trots att jag visste att det skulle hända, jag stod ju precis bredvid x)

Det var jättemys när publiken sjöng med i Fandom is Might, och sen var allt slut, affischer gavs bort (det var asgulligt, tydligen dök en tjej från Game-affären upp och gav oss en bunt med HBP-spelsaffischer!), och sen skulle alla elever ut från lokalen. Miranda började gråta och jag började gråta, det var jobbigt att alla skulle hem och man skulle inte kunna säga hejdå till typ hundra personer på så lite tid. Kram på alla jag inte hann krama hejdå <3

När alla lämnat lokalen började alla prefekter med städningen och satte några elever som skulle sova en natt till i arbete. Det blev lite kämpigt eftersom vi var tvugna att flytta till Hermelinen den kvällen. Alla elever skickades iväg och prefekterna jobbade hårt! Jag skurade massor tillsammans med Vickan och Martin, det var rätt kul även om jag fick blåsor på händerna.

Vi gick till Hermelinen och fixade lite så att man skulle kunna sova, sen gick prefekterna till Statoil och det blev lite Expecto betalar. Jag och Hanna hade jätteont i fötterna så vi satt på trottoaren och åt våra pizza slices med Sampo, snackade om filmen och bestämde oss för att dygna på Hermelinen. Det hände i och för sig inte, men jag satt uppe till typ fyra och la mig i min sovsäck i köket för att inte packa upp något från min organiserade packning. Vaknade när folk kom in för att hämta grejer i kylskåpet, det var lite mysigt. Såg inte vilka det var eftersom jag inte hade glasögon på mig, men mysigt var det! Vi chillade lite i soffan, såg eleverna dra, Chriss satte sig på en stol över Won-Wons huvud och sen somnade arr lite vackert medan vi fixade tillbaka bord. De förtjänade att vila lite.

Min mamma kom och hämtade mig vid tolv och sen var det slut. Jag sov lite i bilen efter en helt underbar vecka. Tack till Hanna och Ell, tack till Anna och Sean, resten av crew; Emma, Emy, Chriss (och stackars Meglio som var för sjuk för att kunna komma), Elin, Ebba, Matilda, Won-Won, Dreaner, Sampo, Martin, Maria, Vickan, Cykel och Miran. Tack till alla underbara elever. Tack för ett underbart konvent <3

Nu ska jag tömma diskmaskinen så att pappa blir glad, han hjälper mig att försöka få tillbaka mina förlorade bilder. Kanske lägger upp de finaste här senare. <3

Expecto!

Jag håller på att knåpa ihop ett inlägg om Expecto, men jag orkar inte skriva klart det idag, så jag fixar klart det imorgon :)

It's gonna be a partyyy!

(för jag tycker om att quota Julia Nunes)

Jag är dåååååååååååålig på detta! Jag måste få in en bättre rutin. Men ja.

Sommarlov är nice. Man har skaffat sig pojkvän (<3) och ser på How I Met Your Mother. Såg alla säsongerna på cirka en vecka, det var extremt trevligt. Nu lider jag dock av lite abstinens. Får inte en daglig dos av Neil Patrick Harris ju :(

Det är morgon, jag ska dra till ett födelsedagsbarn om två timmar. Jag tror att han just nu antingen sover eller surar över att det regnar :D Senare ikväll ska jag se på HBP, för Natha och Hille är kooola. Ser ut att bli en nice dag iaf!

Nästa vecka är det Expecto! Äntligen! Är så pepp <33333 måste tänka ut vad som ska packas osv. Får tänka smart. Och jag måste förbereda mitt Krum Viddy-set. gaaaaaah!

RSS 2.0