Max!

Jag har biologiprov på onsdag och borde egentligen pluggat mer än vad jag gjort ikväll, men jag blev distraherad. Av hamburgare. Jag kom att tänka på Max och hur god deras vegoburgare är, så jag gick in på deras hemsida och ville bara ha ett tag. Sen såg jag att det finns en Maxrestaurang på Arlanda, och jag tänkte "NICE, då kan jag tvinga mami und papi att äta där innan vi åker hem när jag har flugit tillbaka till Sverige", och det skulle vara truly awesome men det verkar som att man måste vara på väg nånstans och ha gått igenom säkerhetskontrollen för att komma åt himlen. Öh. Buhu.

Sen tänkte jag bara säga att Max Radiostation är fett awesome. Den spelar bara svensk musik och dessutom behöver den inte Windows Media Player eller RealPlayer för att fungera (vilket jag tror att sr gör D:), så jag kan lyssna på det på Kubuntu också! :D

First Impressions...

Miniminispoiler HIMYM S05E5!Idag är det måndag, så jag har sett på How I Met Your Mother. Innan dess såg vi på ett avsnitt av Liftarens Guide, och folket tyckte att jag kunde se på HIMYM där uppe. Jag brukar vanligtvis se på det i vardagsrummet här nere (för att inte störa någon osv), men jag tänkte, okej, visst, så jag såg på HIMYM i vardagsrummet där uppe. Rita satt där och läste eller något och Jennifer satt vid datorn som står där.

Och såklart innehåller det senaste avsnittet massor av skämt om Canada. Det är ju en  vanlig företeelse att de skämtar lite med Robin för att hon är kanadensare, men det här avsnittet var ganska genomgående ett drivande med kanadensare. Jag hade inget emot det, men det kändes inte som ett bra första intryck för min kanadensiska värdfamilj precis, hahah.

"If magma comes towards you, you run."

(Bra råd va? :D)

Hm. Vet inte varför jag loggade in för att skriva ett inlägg. Jo, för att jag kände för att ha den här rubriken (citat från Jordan, jag skrattade asmycket när han sa det, helt random för övrigt), men inget mer.

Jo, jag har varit fett produktiv den här helgen! Har skrivit typ tre låtar, heheh. På ukulele. Jag är mycket bättre på att skriva låtar till ukulele än gitarr. Nu har mitt vänstra pekfinger ont dock D:

Maaaaaaaaaaaat.

Jag pratade med mamma och pappa tidigare idag, och det var precis när Sverige-Danmarkmatchen var igång. Vi bryr oss inte så mycket om fotboll, men ungefär i slutet på första halvlek fick pappa för sig att kolla upp ställningen i matchen. Hur? Han gick in på dn.se, för där fanns det minsann realtidsreferat.

Seriöst?! Jag tycker att det är astråkigt att kolla på fotboll, att läsa en artikel i tidningen dagen efter går väl an, men realtidsreferat? Det låter som det tråkigaste konceptet ever. Jag undrar om någon använder det seriöst.

Det var trevligt att prata med mami und papi, även om jag började gråta lite random när mamma sa att jag inte kunde ha Converse mitt i vintern. It's that time of month, typ. Förutom att det inte är den tiden på måndaden, utan den tiden på var tredje vecka. Jag är så sur. Jag har alltid varit extremt regelbunden, men sen jag kom hit har jag väl också varit det egentligen, förutom att mensen kommer just var tredje vecka. INTE OKEJ.

Jag hatar att vara en fertil kvinna.

Annars har dagen varit ganska nice. Fick våfflor till frukost, och nyss kom jag tillbaka från en lång promenad i skogen med Jennifer, Melody och hundarna. Och så hittade jag ett recept på quornköttbullar som jag funderar på att göra till jul, för ja. Lite svensk är man ju. Detta kommer bli min första jul som vegetarian, så jag börjar fundera på maten, eftersom jag älskar mat, hehe. Plötsligt blev jag väldigt sugen på typ...sojaprinskorvar eller nåt, hahah. Och ägg, och choklad. Mmmmmmm mat.

Bitter PillIdag när jag satt på skolbussen på väg hem lyssnade jag på Remus och satte ihop en snabb spellista med No Children, lite The Offspring-låtar, Simple Plan-låtar och Bitter Pill, som är ovan. Bitter Pill är en fett mysig låt och den känns så...sommarregnig. Det var regndroppar på bussens vindruta, fast det regnade inte. Jag tror dock det kan ha regnat i slutet på skoldagen, för det såg ganska regnigt ut när jag kom ut ur skolan.

Den låten är fett bra i alla fall. Den kanske gjorde min dag typ, en millimeter bättre, för i övrigt har den varit ganska fail. Jag kände innan att den skulle suga så det gjorde nog inte saken bättre. På Nutrition Break gick jag i alla fall och lånade Liftarens Guide och Chamber of Secrets, vilket kändes bra, fast lektionen efter (engelska) sög så jag var inte riktigt en happy camper när jag klev in i nördrummet på lunchen. Justin sa att jag såg deprimerad ut. Det ligger typ i Tomlinsons gener att fråga det eller nåt, för hans bror säger också det hela tiden. Hallå, jag ser helt normal ut! Eller okej, just idag gjorde jag inte det men alla andra gånger! Dock känns det ju bra att någon bryr sig. Sen kom Jordan och slog vad med Owen om att han skulle spela trumpet och bli utkastad (han blev det inte), och det var trevligt för då spelade han fina saker som Tetris-låten och Star Wars-theme.

Sen sög biologin ganska mycket också, för Mr Gregory är ledig (hans son skulle födas idag, fast han var borta igår också, så jag antar att ungen föddes igår istället) och vi har en vikarie som helt enkelt inte är lika rolig.

Imorgon är det dock band vilket alltid är kul, och sen är det ju fredag, som Melody (Robert's 25åriga dotter som är och hälsar på över Thanksgiving) sa när jag och Jennifer kom hem från skolan. Hoppas att helgen inte blir allt för seg, på lördag ska vi äta Thanksgiving dinner (Thanksgiving är egentligen på måndag, men tydligen firar man när man vill under helgen), och även åka in till Castlegar och köpa garn, och på söndag är det Rita's födelsedag, på måndag ledigt.

Kan förhoppningsvis läsa mina feel good-böcker och må bra i alla fall <3

<3Godnatt.

Ångest.

Jag hatar att du är så irriterande. Jag hatar ännu mer att du inte gör något för att vara irriterande, du bara är och det borde inte ens vara irriterande men så fort jag ser att du har skrivit något varsomhelst vill jag bara slänga något i väggen och skrika på dig. Jag hatar att du gillar mig för det är bara drygt och irriterande och kan du inte bara sluta? Jag vill radera dig ur mitt liv fast det kommer inte gå, jag kan bara göra det tillfälligt och sen kommer du förvänta dig saker och jag kommer bara vilja skrika på dig fast du nog egentligen inte förtjänar det. Och jag hatar din facebookbild.Ja. Jag har ångest över två personer just nu och jag vill inte tänka på det men det går inte så bra. Jag känner mig så patetisk.

Jag ska ska se klart en sista video med Johan Glans på youtube bara för att skånska är trevligt (pappa <3) och sen ska jag gå och lägga mig och lyssna på OotP för jag har ingen HP-bok här och det ljudböcker är rätt mysiga. Och sen ska jag lyssna lite på The Mountain Goats för No Children är en mysig låt som funkar hela tiden. Imorgon ska jag gå till biblioteket och låna Liftarens Guide även om jag inte borde och kanske typ...HBP också. Kanske. Eller CoS.

Om han säger att jag ser deprimerad ut imorgon vet jag inte vad jag ska ta mig till, och det hade passat om du varit online lite längre än en kvart och när jag var upptagen, men det vågar jag inte säga till dig.

Just a thought.

En sak jag tänkte på när jag såg Prop 8 The Musical var att det var fett skönt att någon (Jack Black/Jesus i det här fallet) äntligen nämnde att USA faktiskt byggdes på en grund där kyrka och stat var separat, vilket det känns som om amerikaner glömmer bort ibland. Känns ju som att det är ett krav att presidenten är kristen (och nu borde jag gå och lägga mig istället för att sitta och googla, men tog det inte aslång tid innan de fick en president som var annat än typ...protestant eller nåt? Så ja), vilket är helt sjukt eftersom folk faktiskt emigrerade dit för att få lite religionsfrihet. Liksom, Sverige är bättre på att vara sekuläriserat, och kyrka och stat har bara varit separerat sen 2000 här.

Time is an illusion, and lunch time doubly so.

Mitt liv är så bra. Jag älskar måndagar.

Jag vet inte riktigt vad det var, men redan från början var den här dagen väldigt bra. Kanske var det pianot som stod i mitt homeroom som en snubbe spelade Don't Stop Believing på. Sedan övergick det till good times på draman där vi failade så hårt på script reading att det var roligt.

Väl hemma väntade några timmar av chill framför datorn eftersom jag knappt hade några läxor, och sen var det ju dags för How I Met Your Mother, som var helt sjukt bra och jag älskar Barney. Efter det hade Robert hittat dvder med Liftarens Guide (tv-serien), så vi såg första avsnittet, som var fett charmigt. Dock älskar jag verkligen filmen och Martin Freeman (som spelar Arthur Dent), och jag har svårt att inte se Mos Def framför mig när jag tänker Ford Prefect.

Jag fick världens lust att läsa om böckerna igen, men jag kan inte tillåta mig det förrän i januari typ. Men de är så mysiga, och åååååååååh. Jag måste kolla om folket i skolan har läst dem. Tror att Jordan har gjort det i alla fall, lät så när vi läxade upp folk över att de inte visste varför 42 var så awesome.

Såg även Prop 8 The Musical nyss, haha. Short and sweet! Fett nice. Den har både Jack Black och Neil Patrick Harris, so what's not to like?

Sen har jag även läst igenom min NaNo från förra året. Den är så mysig. Den är lite dålig, men vissa scener är verkligen så som jag vill att mitt liv ska vara ibland, och den är mysig att läsa, för mig i alla fall. Och så citerar den massa wrocklåtar vilket inte känns helt fel!

Shot through the heart.

Jag är glad ikväll för jag har bakat lyckade kanelbullar och Spotify funkar igen (pappa ska logga in på mitt konto lite då och då, men nu hade han inte gjort det på två veckor = Spotify goes sad panda), så jag kan lyssna på musik när jag sitter vid datorn. Eller okej, det kunde jag egentligen innan, men typ 86% av tiden sitter jag vid min Kubuntupartition där jag inte har nån musik förutom Always.

Hah, och nu kom You Give Love A Bad Name upp på Spotify, och om man kan sina HIMYM-avsnitt vet man varför det peppar upp mig ännu mer (om möjligt). En gång i tiden har jag kunnat basgången till den låten. Aah.

"Chello, you've got a bass!"

Fy vad jag älskar att spela bas. I eftermiddags var jag uttråkad och hade inga läxor att göra, så jag satt och övade bas en timme.Såhär ser Stan, basen jag lånar av skolan, ut. Han är trevlig. E-strängen suger, men när gör den inte det på en bas? Dessutom använder jag bara E-strängen på en av låtarna vi kör i band. Det är så roooooligt, även om jag suger lite ibland och känner mig lite udda eftersom alla spelar blåsinstrument förutom jag. Eller okej, vi har ju slagverk också, men de är ju stencoola.

Mitt enda problem med Stan är hans case. Just nu går jag runt med honom i ett hard case, vilket är väldigt tungt. En bas är tung nog utan, och lägger man till hard case blir det ganska tungt...känner mig alltid som ett monster när jag går i trapporna precis innan första lektionen/precis efter sista, då det är jättefullt i korridorerna och det känns som om jag kommer mörda någon med Stans hals. Skulle vara nice att ha en gigbag bara, som jag har till Bastien, vilket inte borde vara fasansfullt dyrt, men jag vet inte var man kan få tag på sånt i Castlegar.

Mwiiiiiiiiiiih jag vill ha onsdag igen <3

RSS 2.0