Kokböcker.Idag kom mami und papi hem från Skåne, och de hade med sig lite grejor som mormor skänkt oss. Bland detta fanns en vegetarisk kokbok till mig men även en anteckningsbok iklädd blommigt omslagspapper som innehöll recept som min mammas farmor skrivit ner. Jag tyckte det var fint.Recepten är på tyska, och skriven på väldigt (för mig) otydlig skrivstil. Någon gång ska jag försöka tyda dem och se om jag kan laga något gott.

Jag tycker det är lite charmigt med saker som går i arv så här. Min familj har också en bok med nedskrivna recept och receptreferenser. Kan inte säga att den är lika prydlig (eller hel) men den är gullig för mina föräldrar har haft den sjukt länge och den har till och med min typ, åttaåriga handstil i sig.Vi har också en digital Julreceptsamling med allt vi lagar till jul, komplett med kommentarer kring smak och åtgång på julbordet från varje år. Den är gullig. Min familj är familjen Matnörd typ.

Mat och SD.

Hahahahaha jag älskar mat så jävla mycket.

Idag var det både LAN- och Elevrådsmöte på Tullinge Gymnasium. LAN-mötet var 12:00, vår fysik slutade 12:20, men vi fick gå tidigare för Ella. Så jag gick på mötet och brydde mig inte riktigt om när lanet skulle vara utan var mest glad över att jag fick vara med mina gamla klasskompisar. De är söta. Men det blir LAN i början av oktober och det är nice.

Efter LAN-mötet gick de flesta i min klass hem eller på lunch, men jag gick på elevrådsmötet, fick bullar och saft och tog på mig jobbet som vice sekreterare då ordinarie sekreterare inte var där. Ska renskriva protokollet imorgon heh.

När mötet var slut talade Johannes om för mig att matsalen stängde halv ett (alltså tio minuter efter vår fysiklektion...gaaaaah! Inte okej), och då var klockan ett så jag blev lagom unhappy. Johannes gav mig två bullar till och sen gick vi och lämnade glas osv. En mattant sa att hon ville starta ett matråd och jag bah "JAG VILL VARA MED!!! JAG ÄLSKAR MAT! :DDDDDD" och hon blev glad haha.

Sen hittade jag mina nya klasskompisar och vi gick och köpte mat till mig i kafeterian. Yoghurt, macka, smoothie och mentos hehe. Kan inte säga att det var en tillfredsställande måltid men helt okej eftersom jag visste vad som väntade till kvällen.

Efter mat och häng med Angelika, Martin, Axel och Mikael gick jag upp till NV08A's fysiklektion, som jag lämnade några minuter senare tillsammans med Arvid. Han hade glömt sin plånbok hemma och vi åkte för att hämta den eftersom vi skulle till Vårbergs Loppmarknad sen.

Tanken med Loppmarknadsbesöket var att jag skulle försöka hitta ett N64. Det gjorde jag också, men jag var inte så pepp på att köpa det. Istället köpte jag en nice skjorta!Dock glömde jag bort den ganska snabbt efter att jag köpt den eftersom jag åkte hem och lagade mat. Mina föräldrar har åkt till Skåne så jag chillar ensam här. Det är rätt nice, kan sitta med datorn ute i köket och yesss. Nice nice.

Jag lagade i alla fall tacos till middag. Det var stört gott. Jag blev äckligt mätt, men det var nice ändå. Sen såg jag Imagine me and you, som är en sjukt söt film som Maria tipsade mig om. 

En annan sak jag har sett idag är detta. Hahahahahahahaha säger jag bara. Jag undrar om någon kan ta den där reklamfilmen seriöst. Den är fett obehaglig i och med den äckliga, stereotypa gestaltningen av invandrare som burkaklädda kvinnor (för alla invandrare kommer ju från muslimska länder också. Japp. Alla. För invandrare från länder som Norge och USA är ju inte alls invandrare) som invaderar Sverige med alla sina barn och TAR ÖVER OCH UTROTAR DEN SVENSKA RASEN!!!!! Hahahahahahahahaahahahahahahahahaahah.

Jag lovar att den största anledningen till att de lät kvinnorna i reklamen gå i burka är att de ville visa invandrare på något sätt men att ingen kvinna med utländskt utseende ville ställa upp (hoppas jag i alla fall). Så de kunde inte viosa några ansikten. Ganska convenient att det finns ett religiöst plagg som förknippas med gruppen människor SD verkar hata så himla mycket.

Men jag förstår verkligen inte hur de tänker när de gör den här reklamfilmen. Jag tror inte att någon som är tveksam och inte vet vad de ska rösta på skulle övertygas av att se den. Vad vinner de egentligen på att visa alla invandrare som en enda stor massa? Jag, precis som många andra av mina kompisar, har tidigare fått intrycket att SD har en rätt taskig människosyn, och det här förstärker ju bara det intrycket. Den här reklamfilmen påstår ju att alla som inte är svenska (vad fan nu det betyder) är exakt likadana och tänker attackera gamla tanter (som jag antar ska symbolisera gamla sköra sverige). Men snälla rara Jimmie Åkesson. Kom ut ur din röda stuga med vita knutar och se dig omkring.

LOL på SD!

Kulturskola.

Sen min hemkomst har mitt liv varit hektiskt men rätt chill ändå. Nu har den riktiga utmaningen kommit - terminsstart; både mitt andra år på gymnasiet och mitt hundrade år på Kulturskolan i Salem har börjat. Bara anpassningen till det svenska skolsystemet är jobbig; ett schema man verkligen måste lära sig, hallå, vi får mat i skolan, ny klass osv.

Jag har gått två fulla skoldagar och kan säga att min klass är helt okej. Har smält in lite smått, men är självklart lite ovan med alla dessa nya människor och kan typ tre namn av trettio. Men de är snälla i alla fall. Jag saknar dock min gamla klass. Den nya uppskattar inte min bakning lika mycket utan tycker att jag är konstig när jag kommer med kanelbullar lite random på en måndag. NV08A blev rätt lyckliga verkade det som. Ååååh jag saknar ettan lite nu.

Jag fick mitt årets första brev från Kulturskolan förra veckan också. Det stod att jag ska ha baslektion på tisdagar 13:40. Först skrattade jag hånfult åt min nya baslärare, men sen blev jag arg. Så arg att jag fortfarande inte har mailat och bett om ny tid. Men han har ju så slarvig handstil så jag vet typ inte vad hans mailadress är.

Jag kände liksom att det var lite naivt att tro att jag skulle kunna ha baslektion tjugo i två på en tisdag. Jag råkar ju faktiskt gå i skolan. Men han ville tydligen inte ha upprop som alla andra lärare så.

Förresten är det intressant att de aldrig kan ha samma baslärare mer än ett år typ. Det kanske ligger en förbannelse på tjänsten hahah. För trum- och gitarrlärarna har alltid varit samma. Spooky.

Wizard Rock är det finaste som finns typ.

"When they arrived it was a hurricane of a soundcheck, and before we knew it people were flooding in and Proper Use of a Rubber Duck was playing, and then we were playing and the whole tour was melting into this one moment where everyone climbing on stage with us singing our songs and CH was playing bass in our band, and Anna and Erik were blowing their horns like punk angels, and Jimmy was playing hard and fast and I was yelling "STOCKHOLM!" a lot, and everyone in the room was screaming at us, with us, and at the very fact that we had come so far - journeyed across 323,000,000 cubic kilometers of water with just a guitar and glockenspiel and had somehow made our way across fjords and forests amassing new friends and creating a rock band where all the wizards of Scandinavia were free to join."

- Joe DeGeorge i sin blogg.

Det kliar.

Sen Harry and the Potters' underbar turné i Sverige har jag blivit lite sådär obotligt inspirerad. Jag beundrar dem jättemycket, för de lyckas ju på något magiskt sätt leva på sin musik och det verkar så himla härligt. Jag vill ha det så. Det är min ultimata dröm. Det enda jag vet säkert att jag vill göra är ju musik - sen har jag försökt komma på mer realistiska drömmar, men det är svårt. Jag tycker om så mycket olika saker, och skulle vilja studera en hel rad ämnen (om det fanns bra lärare i alla då), men sen måste man ju få en nyttig utbildning som leder någonstans och det känns så ångestfyllt. Vad vill jag göra inom kemi liksom? Eller historia? Det enda jag kan tänka mig att göra är engelsklärare typ. Men var ska jag läsa? Vill jag lämna Stockholm? Lund verkar ju nice...men uuuuuh vad jobbigt det är.

Och jag vet, jag ska bara börja tvåan, jag måste inte tänka på universitetet nu, men tänk om jag vill läsa något med kemi och jag inte läst Kemi B? Jag måste välja till det snarast. Bah.

Så nu vill jag musicera ordentligt, men jag har inte haft tid att göra det på sistone med allt HatPande och jobbande. Nu när jag har några timmar att döda innan jag måste gå och sova och till jobbet imorgon (fml. skola sen. jag är rädd) så går det liksom inte. Jag vill skriva wrock och mugglarmusik och kreativiteten kliar men det kommer liksom inte ut något! Det är jättestörande. Jag hoppas verkligen det släpper snarast.

Livet är fint.Bild tagen av underbara Maria!

Speciellt när man får se ett skitbra band tre gånger på jättekort tid och en gång till på torsdag. Hähähä. Och speciellt när Paul DeGeorge spelar av sin höga E-sträng på Göteborgsspelningen och jag föreslår att vi kör Små Grodorna medan han hämtar en ny gitarr...och alla i publiken är på. Min bästa idé någonsin typ!

Göteborg och Oslo var nice. Speciellt Göteborg. Sist jag var där var det också wrock men det blev lite dålig stämning kring det och nu vad Solitary Snape dessutom förband, akustiskt (!!!) och folk gillade oss och det var jättehärligt.

Nu jobbar jag. Det är helt okej. Längtar tills torsdag dock. Mina föräldrar ska också komma!

Harry and the Potters.


"Jag är en trollkarl!" - Joe DeGeorge, som låter som en italienare när han pratar svenska.

Östersund var sjukt nice. Jag är just nu sjukt trött och borde sova eftersom jag ska upp tidigt för Göteborg!!!! Måste bara packa först.

RSS 2.0