Live to let you shine.


Det här är bara jättefint.

Giant Squid of Anger


Jag tänkte spela in en Tegan and Sara cover. Did so. Sen skulle jag spela in en stämma men Audacity ville inte. Och jag pallar inte synka ljud med video och två andra ljudspår eller något blaargh varför ska allt vara emot mig typ? Buhu.

Nej, jag ska inte vara sån. Jag ska vara arg! Passande att ha den här tröjan på sig då.Den kom idag. Den är mysig.

Getter

Åh, jag lyssnar på det här och det är nice.

Två SQUEEEE i en video


Oj, vad jag känner mig duktig. Mest för att jag lyckades redigera videon i kdenlive och inte bara slänga ihop ljud och bild utan mer redigering och inte slita av mig håret och bli arg och ge upp för att det var lite jobbigt, som jag brukar göra.

Åh, vilket habegär.

Sitter och kollar på Threadless och vill ha massa tröjor. Den här liksom.

Funderar även på att köpa en videokamera. Får se hur det blir med det.

Åh, sportlov

Jag tror aldrig att jag har sportat under ett sportlov. Men nu är det lov i alla fall och de närmsta dagarna tänker jag sova och äta och inte göra något nyttigt alls. Sen kommer jag känna mig dålig och försöka plugga. Vi får se hur det blir med det.

UNIX-skägg och sånt

Efter skolan drog jag, Arvid, Jonas och John till Kista och gick på FOSS-Sthlm möte #5, vilket var intressant. Dessutom fick man mat.

Men det är på såna här tillställningar man inser hur mansdominerad programmerarvärlden är. Det var en kvinna som pratade, men det var kanske tre till tjejer där, resten var mer eller mindre skäggiga snubbar. Och det är det här med UNIX-skägget. Ju mer hår i ansiktet desto mer UNIX/Open Source är man.

Visst, det är ett skämt, men varenda gång jag hör det tänker jag Men kvinnorna då? Ska vi satsa på hår under armarna eller? Det går ju också mot skönhetsnormer; "having Unix armpit hair is a great way to ensure that you never get laid", kanske? (Åååååååh generaliseringar över vad folk gillar jag blir arg det är klart någon gillar Stallman-looken det är sjukt trångsynt att anta något annat och det är hemskt att sånt inte är socialt accepterat osv osv [insert rant here])

Men alltså. Jag undrar varför det finns så få kvinnor i datorvärlden. Jag kan till exempel inte påminna mig att vi fick höra om några kvinnliga storheter inom datorvärlden under datalogikursen (rätta mig om jag har fel), varför är det så? Jag tror inte att det är så enkelt att de inte får ta plats för alla de där skäggiga gubbarna (det känns lite trångsynt och vi skyller allt på dem), utan att det finns någon slags avskräckning redan innan intresset väcks. Jag blev ju inte intresserad förrän för ett-två år sedan, till skillnad från mina (kill)kompisar som har haft flera år på sig att lära sig massor om olika programmeringsspråk och paradigmer osv. Jag har inte det försprånget och känner mig ofta dum i datorsammanhang, även om jag nog vet mer än average joe-samelev.

Men varför blev jag inte intresserad? Varför blir så få tjejer intresserade? Jag förstår inte varför, och det skrämmer mig lite.

Livet i -20

Jag ville inte gå ut imorse när termometern sa -20 grader. Men jag gjorde det. Det slutade med att jag fick stå i centrum en halvtimme, för 725an kände inte alls för att komma. När jag till slut kommit till Tumba för att ta 713 kom inte den heller. Jag såg tre 725or åka tillbaka mot Salem och bestämde att om en till kom innan 713 dök upp skulle jag åka hem igen. Och det kom en 725a. Som jag satte mig på. Men sen såg jag 713 åka fram och då var jag duktig och gick på den.

En timme försent fick jag äntligen komma in och värma fötterna (det är inte jättesmart att gå i tygskor såhär års, jag vet). Varför kan inte bussarna hantera lite kyla?

Men det var faktiskt en helt okej dag ändå.

Lite saknad

Det var ganska trevligt med orkester. Jag vill spela mer. Fast kanske med jämnåriga. Men det är ju inte så många sjuttonåringar i Salem som spelar blåsinstrument.

Dock var det lite jobbigt ocksä. Det påminde mycket om tiden jag spenderade med the SHSS Concert Band i Canada, hur mysigt det var att komma dit på morgonen innan skolan och hur rolig Ms M är och blööörgh jag saknar det.

Jordan, en av mina beztisar, som dessutom var den som såg till att jag fick spela bas i orkestern, och Arielle, som är fett awesome ååh jag saknar henne.

Arielle, Casey och Devon på skolbuss under Elementary School Tour.

Noterna till min favoritlåt.

Låten ifråga framförd av oss.

Bah. Nu började jag kolla igenom lite videoklipp från maj. Usch, usch, inte bra. Jag borde tänka på något annat.

Rubik's cubed up


Min mor är en kool person som råkar ha lite Rubiks kub-smycken som jag har lånat idag.

Test in the dark

Idag hade jag prov i Matte D. Det blev strömavbrott några minuter in, och eftersom skrivsalen inte har några fönster blev det väldigt mörkt. Det var lite kul. Sen fick vi gå och göra provet i ett klassrum istället.

Blörgh. Snart ska jag gå till Kulturskolan. Det är samspelsvecka och jag kommer känna mig som en jätte eftersom det är orkester med trumpeten och jag är antagligen den enda som inte går på lågstadiet av de som spelar blåsinstrument. Men det blir nog roligt ändå.

Fan, helvete och så vidare.

Ja. Ibland är saker jobbiga. Ibland känns det som att allt bara faller isär kring en och man bara står där och känner sig handlingsförlamad. Typ. Lite segt alltså.

Tröjor jag vill ha.

Eftersom jag hade lite pengar över och inte kunde motstå det beställde jag igår några tröjor från DFTBA Records. Jag längtar så tills de kommer. Äh, det blir fint.
Sen har jag kollat lite på ThinkGeeks tröjor. Jag vill ha så många. Typ den här:
Och denna:
Och, öhm, om jag någonsin beställer dessa tröjor kommer jag nog beställa en sonic screwdriver också.

Lite längtan

Jag längtar efter våren. Jag vill ha sol och mys och slippa tjocka kappan som bara täcker över mina (apsnygga) kläder och kunna sitta ute på skolgården och dricka kaffe där istället för i den mörka cafeterian och ja! Jag vill vara pigg igen, vara inspirerad igen. Se ljuset igen.

En annan grej jag längtar efter är att flytta hemifrån. Jag vill ha ett litet bo som jag kan inreda och ha gulligt och trevligt och kanske en liten kattunge också. Och jag vill plugga på universitetet. Jag ser mina gamla klasskompisar vela mellan civilingengör och datalogi på SU eller vad det nu är och jag är så avundsjuk. Det är så lång tid kvar för mig. Jag vill vara klar med gymnasiet, jag pallar inte fler dumma redovisningar som jag inte bryr mig om. Jag vill lära mig något jag är intresserad av.

Åh, vad jag längtar.

Igen

Jag fattar inte vad som är felet. Jag känner mig bara så himla apatisk och uttråkad och jag vet inte vad jag ska göra med mig själv. Så omotiverad. När jag klagade över det igår poängterade mamma att jag varje november lyckas motivera mig själv till att skriva minst tvåtusen ord varje dag och kunde jag inte ta fram den motivationen? Men jag vet inte var den kommer ifrån ärligt talat.

Jag tror att jag måste börja nörda något nytt. Men vad ska jag nörda? Jag har lite svårt för att komma på något.

Daniel Adams-Ray

I eftermiddags frågade Maria mig om jag ville gå och se Daniel Adams-Ray med henne ikväll. Jag hade inget annat för mig och kände att jag behövde komma ut lite så jag sa ja.

Det var trevligt. Jag tänkte på hur jag fortfarande har en grej för trummisar, och hur jag brukade gå på konserter när jag var typ fjorton. Det var jättelängesen ju. Då var jag en såndär som köade jättelänge och skulle stå längst fram och skrek och kunde alla texter och väntade jättelänge efter konserten för att träffa bandet åh hihihihih så fantastiskt.

Nu förstår jag inte hur folk orkar. Jag förstår inte tjusningen med det. Jag stod och såg på massa tjejer som trängde sig framför den här Daniel Adams-Ray och ville ta på honom eller något, och jag dömde inte för så kan det vara med jag förstod inte.

Jag hörde några killar tycka att han var ful. Några tjejer sa att han inte var lika snygg eller var mycket snyggare än Oskar Linnros, jag minns inte riktigt vad det var men det var något objektifierande. Jag tyckte synd om Daniel Adams-Ray, för jag hörde inga kommentarer alls om musiken och det kändes ju som att det var huvudgrejen med spektaklet. Men jag tycker att Gubben i Lådan är en trevlig låt.

Jahapp.

Usch, jag har en sån oinsprirerad helg. Det är tråkigt. Jag har liksom ingen lust med någonting, så jag gör varken något roligt eller något nyttigt (som typ, skolarbete) och sitter bara och tänker på hur tråkigt det är. Inte kul alls.

The virus strikes back

När jag och pappa åkte på bio i söndags trodde jag att min tid som sjuk var över, men icke. När vi kom tillbaka kom febern också tillbaka och sen dess har jag varit ganska sängliggandes. Det har varit tråkigt. Jag har sett de första två säsongerna av The Big Bang Theory och varit allmänt irriterad på Sheldon.

Idag har jag dock gjort något storartat; vid tretiden i eftermiddags drack jag en kopp kaffe, kammade håret (som inte riktigt kan beskrivas efter att ha varit uppsatt i tre dagar...), duschade, klädde på mig något annat än min pyjamas, och målade naglarna. Om allt går väl orkar jag åka till skolan imorgon. Dock kan jag inte säga att det här med att gå upp klockan sex är motiverande.

Harry Potterrrr.

Kom just hem från bion. Det var mys, åh vad den här filmen är bra. Mycket bättre än Halvblodsprinsen. Hihih. Det är så sorgligt med Dobby men åh jag älskar honom. Och Neville.

Internet är en bra uppfinning.

Hahah, jag undrade över hur längesen det var jag drack Lemsip (awesome brittisk förkylnings/influensamedicin i form av pulver som man löser i varmt vatten. Så medicinte typ. Fantastiskt), så att jag inte skulle råka ta en överdos eller något, då Lemsip är typ paracetamol + något annat som man inte ska ta mer än var fjärde timme som det står på förpackningen. Såklart minns jag ju inte när jag tog det, bara att jag tog det, men sen såg jag mitt senaste foto på Dailybooth, som är daterat för över åtta timmar sen. Bra att veta när ens sjuka hjärna inte minns vad som händer riktigt.

Sjuker.

Jag har typ aldrig feber men när jag har det blir jag väldigt ynklig och buhuuu jag hatar att vara sjuk. Jag orkar inte göra någonting vettigt och det finns inget roligt att göra blaaaaaaaargh. Jag har satt upp läger i sängen med laptop bredvid. Om jag hade haft mer ork hade jag flyttat datorn med bra skärm och högtalare och allt men det har jag naturligtvis ingen energi till...så jag sover och tittar på Glee istället.

Men imorgon mår jag förhoppningsvis liiiite bättre så jag kan plugga och sen ska jag och papi åka och se Harry Potter och Dödsrelikerna igen, det blir apnice!

För övrigt har jag den senaste tiden sett på lite filmer som jag vill kommentera ur mitt högst öhm. Bitchiga perspektiv? Får se hur det blir med det. Nu ska jag försöka ta mig upp ur sängen och göra iordning Lemsip åt mig.

Snödag.

Friluftsdagen blev inställd så jag fick sova istället. Nu borde jag dock ta tag i lite rumsstädande och skolarbete.

Kaffearmband!

Kolla vad jag har köpt!


Det är min vän Cykel som har gjort armbandet. Hon gör vanligtvis kort och säljer dem som ett Ung Drive-projekt (eller gjorde det i somras, jag vet inte riktigt), men nu har hon även gjort jättesnygga smycken. Pärlorna har hon gjort av tidningspapper och bönan, mjölkpaketet och kaffekoppen av fimolera. Hon är jätteduktig och inspirerar mig till att crafta lite mer (öh. Bara för det tänker jag på Minecraft...men det gäller även det), både smycken och stickningar och så, vilket jag ska försöka göra så fort jag får lite skolarbete ur vägen!


Majskatten.

Så fort det öppnas en majsburk i det här huset blir katten helt uppspelt. Han kommer farande och blir nästan lika glad som när det hanldar om räkor.

Han vill hoppa upp på diskbänken...

...och gnäller, gnäller och gnäller...

...tills han får lite av sin efterlängtade majs.

Han står på baktassarna också!

Och nu vill han gå ut. I snöstormen. Det får han inte. Jag öppnade fönstret och lät honom sticka ut huvudet så att han skulle inse att det inte var någon god idé. Men han lär ju ha glömt bort det om en stund. Han är söt han.

Snart kommer mamma hem och vi får äta soppa! Pappa ska göra ostmackor också :D

Uuuuh.

Träningsvärk (i magen) + förkylning är inte en mysig kombination. Jag gillar vanligtvis att nysa men nu gör det jätteont i magen och det är inte rooooligt. Vill bara lägga mig och sova och inte behöva tänka buhuh.

Ska göra majssoppa nu! Omnomnom <3

IT-stöd.

[15:38:45] <pwntus> SQUEEEE: tullinge gymnasium har blivit iran. vi måste rädda erat internet.

Idag kunde jag inte gå in på IRC i skolan via min dator, på grund av IT-stöd. Fick använda äcklig webchat. Dessutom bygger mitt programmeringsprojekt på att vara inne i en IRC-kanal och spamma ut vad folks säger på twitter. Tur att jag hade visat Squot in action för min lärare förra veckan, innan IT-störd kom och förstörde allting.

Jag satt och ville dunka huvudet i bordet hela Programmeringslektionen. Arrrrrrrrgh. Sen försökte jag förstå mig på vad Botkyrka egentligen tänkt sig med det här. Men det finns ju ingen logik.

Jaaaaaaa!


Time well spent.

Jag har just spenderat typ en halvtimme med att ladda ner gratis typsnitt och nu ska jag se på Glee medan jag torkar håret. Myspys.

"What have YOU eaten that glitters today?"

Lyckan när man går in på facebook på morgonen, då alla kanadensare postar saker för att de är vakna då, och någon har startat en matblogg är enorm. Mmmm.

To kill a cold.

Jag har säkert bloggat om mina förkylningsdödarmetoder förut, men whatevs, jag känner mig sjuk och hängig och då får man vara lite upprepande tycker jag.

För lite mer än en timme sen satt jag på Kulturskolan och somnade och kände mig allmänt hängig och snuvig och uuuh det var jobbigt. Så när jag kom hem gjorde jag te med honung och citron och två rostade mackor med lite olivolja, salt och vitlök. Dessutom åt jag marinerade stora vita bönor till middagen och marinaden innehåller typ två vitlöksklyftor. Omnomnom, jag älskar vitlök.

Jag har känt mig väldigt matlagig de senaste dagarna. Jag kollade runt på lite vegorecepthemsidor och hittade ett recept på vegansk (!!!), pseudoitaliensk poutine. Om ni  inte vet det så är poutine sjukt kanadensiskt, och typ det enda som är värt att nämnas när det gäller kanadensisk mat. Poutine är i alla fall pommes frites med gravy och ost! Sjukt nice. Dock är gravy oftast gjort på köttsky vilket inte riktigt funkar för mig, men jag och en kompis gjorde faktiskt vegetarisk poutine för lite mer än ett år sedan. Jag ska i alla fall pröva receptet.

Och en till video om grammatik...

John säger det så mycket bättre än jag.

Produktiv dag.

Idag har jag nog haft mer håltimme än lektion. När jag kom till skolan visade det sig att Ella var sjuk vilket hade betytt att jag hade fått gå hem efter första lektionen om det inte hade varit labbvecka. Men nu hade jag kemilabb sist på dagen, vilket betydde att jag hade håltimme från elva till tre. Det kändes rätt ovärt. Jag fick dock en hel del gjort med elevrådsgrejer och så (men jag hann inte lyssna på Brunchrapporten live, dåligt!). Och det tog typ bara en halvtimme att komma hem (!!!!!!), och dessutom var det ljust ute när jag åkte hem, vid fyra. Fantastiskt.

Fast nu känner jag mig av någon outgrundlig anledning fullständigt opepp på allting och bara helt blargh vill gömma mig under en sten typ. Ska försöka tröstse lite gamla vlogbrothersvideos nu, hoppas det hjälper.

Fint.

<3

Do I mean "you are"?

Jag dömer folk efter hur de uttrycker sig skriftligt. Det är sjukt svårt för mig att inte tycka lite illa om någon som använder han/hon när det ska vara honom/henne, inte tycks veta skillnaden på de och dem, särskriver, inte har frågetecken när det är en fråga alternativt har ett frågetecken när det inte är en fråga (mina matte- och fysikböcker verkar ha otroligt svårt med det här), samt en hel del annat.

Jag får bitchryck på mina kompisar när de använder ord som inte existerar, som till exempel "medans". Dra åt helvete, det heter medan.

Nu menar inte jag att min grammatik är konstant felfri men jag tänker oftast på det och det sticker i ögonen när jag ser någon göra tydliga fel.

Det svåra med att vara noga med det här med grammatik och stavning är att folk tycker att ens irritation är så himla onödig. Liksom, skriver någon "Medans jag gav han en tidining såg jag bandet jätte bra när dem spelade" förstår jag ju vad som menas med meningen, så varför klaga?

Alltså, förutom att det är otroligt fult med såna fel är steget inte jättelångt från små irriterande fel till Vad i helvete försöker personen säga?

Jag blir så frustrerad. Folk måste inse att man inte alltid kan skriva som man pratar. Det är faktiskt skllinad. En run-on sentence fungerar när du pratar för man hör så mycket i hur man pratar och allt sånt men i skrift blir det bara jobbigt att se.

Jag ser även bland mina lärare i naturvetenskapliga ämnen att de uttrycker sig svagt i skrift. Konstiga frågor, där jag igen förstår vad de menar, men det är fortfarande fult och ibland kan det vara oklart. Just i naturvetenskap är det ju jätteviktigt att uttrycka sig klart och tydligt, vad det är som gäller och allt sånt. Typ.

Det är för övrigt ännu drygare när man kan engelsk grammatik bättre än personer med engelska som modersmål. Såna som inte vet när det är your eller you're, eller att det heter a lot och inget annat. Några videos om saken:


(Ungefår 1 minut in är det fina, jag vill också göra sånt!)

(Return of the grammar fairy i början!)

Ah. Jag älskar när John rantar.

Framtid igen.

Det här fick mig tänka på att vara vegetarian som förälder. Det här med barn är ju ett tag in i framtiden för mig, men jag har ändå funderat på hur det blir med deras mat. Förhoppningsvis har jag inte gått och blivit köttätare när den tiden kommer, och jag tänker då inte stå och laga kött till dem. Usch. Om deras pappa råkar vara köttätare får han sköta det, om inte så är det väl ingen stor deal om barnen inte får kött hemma, så länge de får i sig all näring de behöver, vilket man gör som vegetarian om man tänker lite på vad man äter. Och barnen får veta varför jag väljer att inte äta kött, och de får välja själva om de vill äta kött och så vidare. Dock tänker jag som sagt inte laga kött själv till dem, för jag klarar liksom inte det. Men visst, det får finnas kött i min frys om det äts upp någon gång och inte köpts i onödan.

För övrigt har jag tänkt en del på att bli vegan. Det känns läskigt. På ett sätt vill jjag, för det känns som att ägg och mjölk är lika fel som kött är för mig, men samtidigt älskar jag ägg, och ägg innehåller jätemycket bra grejer. Men jag skulle nog kunna avstå från mjölk och dricka typ havremjölk istället.

Det är svårt det där. Jag tror inte jag skulle kunna bli vegan medan jag bor hemma, för det känns lite mycket begärt att mamma och pappa ska laga veganskt bara för min skull liksom. Jag är sjukt tacksam över att de lever så vegetariskt som de gör just nu (de äter kött typ en gång i veckan kanske, och lite mer när jag är borta. En intressant sak är att de började äta mindre kött när jag var i Kanada).

Men det känns som att det skulle vara roligt att pröva på lite mer veganska mäträtter, och framförallt efterräter och godis och sånt där. En utmaning liksom.

Nämen hejsan.

Här sitter jag och har just insett att min migrän nog har gått över (jag som just tänkte klaga över den...). Fast det behöver inte stämma. Jag har trott att den har försvunnit flera gånger idag, men så var den där i alla fall.

Annars har jag varit på datalogi idag, det var sista lektionen, som ägde rum på KTH i Haninge. Mest för att KTH är rätt nice. Och KTH Haninge är faktiskt ganska nice om man bara ser på byggnaden; den är jätteöppen och det finns massa fönster och man ser rätt ner i trapphusen och även om det snöar och är deprimerande ute är det jättefin utsikt. Hihi.

Men ännu en gång funderar jag över vad jag ska studera. Visst, jag har mer än ett år på mig att bestämma mig om jag vill börja plugga direkt efter gymnasiet, mer om jag väntar ett tag. Men jag vill nog plugga direkt, för jag vet att ett års pluggpaus kommer bli flera års paus osv.

Men usch, det är så jobbigt att veta. Det finns så mycket jag vill lära mig. Menmen, that's future SQUEEEE's problem.

RSS 2.0