Do I mean "you are"?

Jag dömer folk efter hur de uttrycker sig skriftligt. Det är sjukt svårt för mig att inte tycka lite illa om någon som använder han/hon när det ska vara honom/henne, inte tycks veta skillnaden på de och dem, särskriver, inte har frågetecken när det är en fråga alternativt har ett frågetecken när det inte är en fråga (mina matte- och fysikböcker verkar ha otroligt svårt med det här), samt en hel del annat.

Jag får bitchryck på mina kompisar när de använder ord som inte existerar, som till exempel "medans". Dra åt helvete, det heter medan.

Nu menar inte jag att min grammatik är konstant felfri men jag tänker oftast på det och det sticker i ögonen när jag ser någon göra tydliga fel.

Det svåra med att vara noga med det här med grammatik och stavning är att folk tycker att ens irritation är så himla onödig. Liksom, skriver någon "Medans jag gav han en tidining såg jag bandet jätte bra när dem spelade" förstår jag ju vad som menas med meningen, så varför klaga?

Alltså, förutom att det är otroligt fult med såna fel är steget inte jättelångt från små irriterande fel till Vad i helvete försöker personen säga?

Jag blir så frustrerad. Folk måste inse att man inte alltid kan skriva som man pratar. Det är faktiskt skllinad. En run-on sentence fungerar när du pratar för man hör så mycket i hur man pratar och allt sånt men i skrift blir det bara jobbigt att se.

Jag ser även bland mina lärare i naturvetenskapliga ämnen att de uttrycker sig svagt i skrift. Konstiga frågor, där jag igen förstår vad de menar, men det är fortfarande fult och ibland kan det vara oklart. Just i naturvetenskap är det ju jätteviktigt att uttrycka sig klart och tydligt, vad det är som gäller och allt sånt. Typ.

Det är för övrigt ännu drygare när man kan engelsk grammatik bättre än personer med engelska som modersmål. Såna som inte vet när det är your eller you're, eller att det heter a lot och inget annat. Några videos om saken:


(Ungefår 1 minut in är det fina, jag vill också göra sånt!)

(Return of the grammar fairy i början!)

Ah. Jag älskar när John rantar.

Kommentarer
Postat av: Vickan

Jag som hade tänkt att dra till gymmet nu (efter några timmars fiveawesomegirls och brotherhood 2.0 tittande... nu är jag sugen på att bara fortsätta söla i fotöljen och fortsätta se gamla avsnitt. :D)

2011-02-07 @ 15:42:53
URL: http://vikachus.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0