Ett långt Expecto-inlägg!

Tjoho! Jag kom hem från Expecto igår, saknar det jättemycket <3 Allt var så underbart, arr, prefekter, elever, stämning, mat <3 TOTALLY AWESOME.

Kom till lokalen den sextonde, i torsdags alltså, för att hjälpa till att förbereda lokalen. Vi bar bord och fixade, vi var jätteduktiga! Mitt i allt kom en städtant och sa att det skulle storstädas där under helgen. Det var extremt läskigt. Skulle vi behöva ringa runt till 120 pers och säga att vi skulle byta lokal eller att konventet var inställt? Vi var rädda, men som tur var kom Mats till vår aid och pratade med städtanten, fixade så att de skulle städa på onsdag istället, och sen gick han ner med oss till källaren där vi hittade massa koola grejer till dekorationen, bland annat en lång kedja som vi tog till Slytherins uppehållsrum, och tavlor som var väldigt Founders of Hogwarts-iga! Vi köpte mat från Taco Bar och åt tillsammans i Stora Salen.

Sen på fredagen kom det fler prefekter, vi fixade och donade, och det kom lite elever som behövde sovplats en dag tidigare. Vi kollade ljudet i Slytherins uppehållsrum, som också skulle tjänstgöra som wizard rock-rum på tisdagen. Tv4 ringde till Erik och Anna, de hade läst om Swedish Shortsnouts i KP och ville intevjua dem på Nyhetsmorgon den 21a. Det var väldigt charmigt. Vi (Solitary Snape) soundcheckade lite, sen när det var klart flyttades allt undan och vi dekorerade Slytherins uppehållsrum. Det blev superfint!

Lördagen var ju då The Day. Vi tolvtiden åkte folk för att slussa, sen kom det massor av folk! Minns när vi stod i köket och vi såg Martin och Dreaner komma med en hel skock med folk! Då kände man att konventet verkligen hade börjat. Vi fixade och trixade och jag sprang till Panduro med Elin för att köpa säkerhetsnålar åt Sean. Sen var det dags för Sortering. Alla förstaårselever och folk som skulle omsorteras ställde sig i bokstavsordning, och vi som redan var sorterade sen innan satt vid våra elevhemsbord. Det var jättemycket folk som skulle sorteras, och i början blev det jättemycket Hufflepuffs x)

Erik hade fått spela in elevhemsnamnen, så Sampo satt bakom filmduken på scenen och spelade upp ljuden. Det var party! När alla hade sorterats tog vi Slyth-prefekter in alla Slytherinare i vårt uppehållsrum och informerade om allt som behövdes informera om. Sen körde vi namnlekar, fast jag måste erkänna att jag inte riktigt hade koll på alla namn :/ men alla var jättetrevliga och det var supermysig stämning hos Slytharna. Sen var det dags för välkomstmiddagen, och jag drog på mig min balklänning från nian. Fick en del komplimanger för den, det var lite gulligt. Vi åt nachos och allt var allmänt mysigt.

Den kvällen satt vi prefekter lääääääänge i köket och tasslade om allt möjligt, det var riktigt mysigt. Det var också första gången jag hörde Rolf, Expecto-spöket! Det var vekligen sjukt läskigt.

På söndagen var det dags för Quidditch. Mina Slytherinare var aspepp i början och var riktigt duktiga i första matchen mot Slytherin (är stolt över Siri som lyckades fånga kvicken båda gångerna mot Hufflepuff, trots att Adam är ganska lång!), men efter ett tag var alla väldigt trötta och vi slutade som fyra. Efter Quidditchen var det middag och sen filmvisning, då satt jag i köket större delen av kvällen.

På måndagen var det diskussioner, och jag och Dreaner höll i fandomdiskussionen i Hufflepuffs uppehållsrum. Vi konstaterade att vår fandom är väldigt mysig. Det var allmänt mysigt. Hähä. På kvällen var det charader och mer mys, jag var ute och spelade Frys med folk från lite olika elevhem, superkul. Sen satt vi i Stora Salen och när klockan slog ett läste jag dedikationen från DH och vi segade ett tag. Tror det var den natten när vi satt och viskade vid pysselhörnan, Adam lät mig höra en Regina Spektor-låt som är superhärlig och allt var väl.

På tisdagen väckte jag Slytherinarna halv nio så de skulle ha tid att packa ihop sina grejor och flytta ut innan auktionen, så att wizard rocken skulle kunna flytta in. Vid frukosten försökte vi få igång så att vi kunde se Anna och Erik via tv4s hemsida, men vi missade dem precis. Tur att de fortfarande har det på sin hemsida och att jag spelade in det hemma! Det var också där nånstans jag råkade radera alla mina bilder från kameran, vilket var lite olyckligt, och eftersom det var jobbigt och jag inte sovit så mycket bröt jag ihop, men det var okej eftersom det fanns så mycket fina människor där att krama <3

Det var auktion och prisutdelning, jag missade det mesta av auktionen och hela prisutdelningen medan jag och lite annat folk förberedde wrocken. Till sista lunchen var det pastasallad, vi som skulle spela fick ta först. Stackars Dreaner och Jimmy vet jag hade problem att få i sig något.

Efter en hel del stressiga förberedelser och soundcheck kom folk in och Kreacher and Company började. Det var två av mina kära Slytherinare och de var jättesöta och duktiga, riktigt stolt var jag! Sen var det jag som körde som Krum Viddy, det gick ganska dåligt med spelandet då jag inte hunnit öva så mycket och min röst inte mådde så bra efter nästan en vecka av socialisering, men publiken var jättemysig så det var trevligt ändå <3

Sen var det Godde and the Snake eller om det var Won-Won and the Egos? Chriss, Won-Won och Sean Caspian var i alla fall på scen och körde. Sen nämndes Rolf och det var övergången till Swedish Shortsnouts, för de hade skrivit en Rolf-låt under natten. Den var verkligen sjukt bra, alla älskade den! De körde resten av sitt set och var jättecoola med Jimmy på trummor. Jag har alltid älskat Kortnosingarna, och med trummor utökades svänget vilket var alldeles underbart!

Efter dem var det Ginger and Moon, och jag sprang och bytte till kjol, sjöng med för fullt i It's Alright (jag tror den heter så i alla fall), min favoritlåt av dem, och sen var det dags för oss, Solitary Snape. Snabbt igång med Fenrir, vilken verkade ganska omtyckt! Vi var verkligen SKITBRA, hörde att det var vår bästa spelning ditills, och det kändes verkligen så. Det var askul att spela, och det var totally awesome när Drean slog sönder sin ukulele, men läskigt trots att jag visste att det skulle hända, jag stod ju precis bredvid x)

Det var jättemys när publiken sjöng med i Fandom is Might, och sen var allt slut, affischer gavs bort (det var asgulligt, tydligen dök en tjej från Game-affären upp och gav oss en bunt med HBP-spelsaffischer!), och sen skulle alla elever ut från lokalen. Miranda började gråta och jag började gråta, det var jobbigt att alla skulle hem och man skulle inte kunna säga hejdå till typ hundra personer på så lite tid. Kram på alla jag inte hann krama hejdå <3

När alla lämnat lokalen började alla prefekter med städningen och satte några elever som skulle sova en natt till i arbete. Det blev lite kämpigt eftersom vi var tvugna att flytta till Hermelinen den kvällen. Alla elever skickades iväg och prefekterna jobbade hårt! Jag skurade massor tillsammans med Vickan och Martin, det var rätt kul även om jag fick blåsor på händerna.

Vi gick till Hermelinen och fixade lite så att man skulle kunna sova, sen gick prefekterna till Statoil och det blev lite Expecto betalar. Jag och Hanna hade jätteont i fötterna så vi satt på trottoaren och åt våra pizza slices med Sampo, snackade om filmen och bestämde oss för att dygna på Hermelinen. Det hände i och för sig inte, men jag satt uppe till typ fyra och la mig i min sovsäck i köket för att inte packa upp något från min organiserade packning. Vaknade när folk kom in för att hämta grejer i kylskåpet, det var lite mysigt. Såg inte vilka det var eftersom jag inte hade glasögon på mig, men mysigt var det! Vi chillade lite i soffan, såg eleverna dra, Chriss satte sig på en stol över Won-Wons huvud och sen somnade arr lite vackert medan vi fixade tillbaka bord. De förtjänade att vila lite.

Min mamma kom och hämtade mig vid tolv och sen var det slut. Jag sov lite i bilen efter en helt underbar vecka. Tack till Hanna och Ell, tack till Anna och Sean, resten av crew; Emma, Emy, Chriss (och stackars Meglio som var för sjuk för att kunna komma), Elin, Ebba, Matilda, Won-Won, Dreaner, Sampo, Martin, Maria, Vickan, Cykel och Miran. Tack till alla underbara elever. Tack för ett underbart konvent <3

Nu ska jag tömma diskmaskinen så att pappa blir glad, han hjälper mig att försöka få tillbaka mina förlorade bilder. Kanske lägger upp de finaste här senare. <3

Kommentarer
Postat av: Vickan

Tack CH! :D Solitary Snape var verkligen sjukt coola och du gjort ett riktigt bra jobb hela helgen. :D <3



Nu börjar man ju sakna alla människor. Farligt att nämna folk vid namn helt enkelt.

2009-07-23 @ 19:39:28
URL: http://slytherinsailor.blogspot.com
Postat av: Chriss

Tack själv, Ch! :D

2009-07-23 @ 23:31:38
URL: http://chrisstheninjapirate.blogspot.com
Postat av: Josefine även av några kallat "underbarnet"

Fin fint samamnfattat tycker ajg!

det var ytterst trevligt o jag sakanr det verklgien o alla som var där! Hoppas du kan hitta bilderna, vet hur hemskt det är när man råkat radera fel...

2009-07-24 @ 00:07:54
Postat av: Unna

Ni var helt awesome, både crew och solitary snape!<3

2009-07-24 @ 14:09:37
URL: http://omodernsomjag.blogg.se/
Postat av: Manda

Awh! Saknar Expecto och allt folk där, den tiden var totally awesome! <3

2009-07-27 @ 13:20:09
Postat av: LOVISA!!!!

Det var bäst! Och spelningen var awesome! :D

2009-07-29 @ 09:58:34
URL: http://amatorenlovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0