Framtid igen.

Det här fick mig tänka på att vara vegetarian som förälder. Det här med barn är ju ett tag in i framtiden för mig, men jag har ändå funderat på hur det blir med deras mat. Förhoppningsvis har jag inte gått och blivit köttätare när den tiden kommer, och jag tänker då inte stå och laga kött till dem. Usch. Om deras pappa råkar vara köttätare får han sköta det, om inte så är det väl ingen stor deal om barnen inte får kött hemma, så länge de får i sig all näring de behöver, vilket man gör som vegetarian om man tänker lite på vad man äter. Och barnen får veta varför jag väljer att inte äta kött, och de får välja själva om de vill äta kött och så vidare. Dock tänker jag som sagt inte laga kött själv till dem, för jag klarar liksom inte det. Men visst, det får finnas kött i min frys om det äts upp någon gång och inte köpts i onödan.

För övrigt har jag tänkt en del på att bli vegan. Det känns läskigt. På ett sätt vill jjag, för det känns som att ägg och mjölk är lika fel som kött är för mig, men samtidigt älskar jag ägg, och ägg innehåller jätemycket bra grejer. Men jag skulle nog kunna avstå från mjölk och dricka typ havremjölk istället.

Det är svårt det där. Jag tror inte jag skulle kunna bli vegan medan jag bor hemma, för det känns lite mycket begärt att mamma och pappa ska laga veganskt bara för min skull liksom. Jag är sjukt tacksam över att de lever så vegetariskt som de gör just nu (de äter kött typ en gång i veckan kanske, och lite mer när jag är borta. En intressant sak är att de började äta mindre kött när jag var i Kanada).

Men det känns som att det skulle vara roligt att pröva på lite mer veganska mäträtter, och framförallt efterräter och godis och sånt där. En utmaning liksom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0